Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Un clujean a facut peste 85.000 de euro pe luna din chirii in 2009

Publicat in data: 17-08-2010

 În continuare, în Cluj se trăieşte foarte bine din închirierea locuinţelor şi altor spaţii. Un clujean conduce în topul cîştigurilor în 2009 cu peste 85.000 de euro pe lună din chirii. 


Zerouri multe din imobiliare

Clujeanul cu cele mai mari venituri din 2009 a cîştigat 3,6 miliarde de lei vechi pe lună (peste 85.000 de euro), potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj. Iar veniturile lui sînt numai din închirierea de spaţii. Pe următorul loc în topul celor mai bogaţi clujeni declaraţi se situează o persoană care a înregistrat tot peste trei miliarde lunar din activităţi medico-sanitare, iar cel de-al treilea a făcut un pic mai puţini bani, adică în jur de 2,9 miliarde de lei vechi pe lună, din vînzarea de imobile proprii. 

Notariatul şi avocatura, în topul meseriilor liberale


Nu foarte prost stau, la acelaşi capitol, notarii şi avocaţii. Notarii din Cluj înregistrează venituri astronomice, exact ca în fiecare an. Astfel, primul din Cluj, în clasificarea cîştigurilor acestora, a completat la rubrica „venituri brute” suma de 2.112.171 de lei, ceea ce înseamnă undeva la 176.014,25 de lei noi lunar. Cîştigurile celui de-al doilea notar au totalizat suma de 1.837.851 de lei pe întreg anul trecut, iar cel de-al treilea a adunat 1.675.687 de lei. 

Nici cîştigurile avocaţilor nu se arată mai mici. Astfel, primul avocat clujean din top trei venituri brute are o sumă totală declarată la Finaţe pe anul 2009 de 2.049.535, iar cel de-al doilea 1.933.630. Al treilea avocat a adunat suma de 1.670.592.

Şi totuşi, protejaţi de lege

Notarii şi avocaţii funcţionează, din punct de vedere fiscal, undeva între un SRL şi Persoană Fizică Autorizată (PFA). Există mai multe structuri fiscale care pot să le definească activitatea, potrivit specaliştilor din cadrul DGFP Cluj, însă ei sînt protejaţi de lege la capitolul declararea veniturilor. Dacă datele despre orice firmă sînt publice şi oricine are acces la ele, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice sau pe cel al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice găsindu-se cifrele de afaceri, venituri, cheltuieli etc., notarii şi avocaţii, la fel şi PFA-urile, se bucură de confidenţialitate acordată de lege.

 

Sursa:  www.ftr.ro