Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Romanii fac credite de circa 50.000 de euro pentru Prima casa 2

Publicat in data: 06-05-2010

 

Numărul românilor care doresc să-şi cumpere o casă s-a dublat comparativ cu anul trecut. În plus, clienţii sunt mai bine pregătiţi şi ştiu exact ce vor, fie că vorbim despre tipul de proprietate pe care îl caută, fie că ne referim la condiţiile în care pot accesa un credit ipotecar.

„Dacă vorbim despre piaţa bucureşteană, clienţii sunt interesaţi de apartamente cu două camere la preţul de 60.000 de euro.

Ultimele decizii ale băncilor şi câteva detalii ale programului Prima casă arată că suma medie este mult mai mică, iar în Prima casă 1 a fost de doar 30.000 de euro. Dar să spunem că, în Prima casă 2, media a depăşit 50.000 de euro", spune Jaroslaw Sliwka, Executive Manager Credit Zone.

Directorul Credit Zone este de părere că, în 2010, produsele bancare s-au îmbunătăţit şi a început cu adevărat relansarea pieţei imobiliare.

 „Condiţiile de creditare sunt chiar mai bune decât în anul precedent, începând cu produse bancare mai bune, dar şi cu o valoare mai mică a ROBOR, pentru creditele în moneda naţională.

Această perioadă este numai bună pentru clienţii obişnuiţi. Acum, dacă un client demostrează că are un venit stabil şi că este bun platnic, poate solicita un credit ipotecar", a precizat Sliwka.

În ceea ce priveşte Prima casă, directorul Credit Zone consideră că programul şi-a atins scopul, dar ar trebui îmbunătăţit pe viitor.

 „Programul Prima casă a fost pus la punct în momenul în care piaţa imobiliară se afla într-o situaţie dificilă. Iar după 10 luni putem spune că a fost un succes, dacă încercăm să comparăm numărul de clienţi cu numărul celor care îşi doreau să achiziţioneze o proprietate.

Putem spune că aceasta a fost şansa lor să devină proprietari. Acum, în a doua parte a programului Prima casa, sunt mulţi clienţi care doresc case mai scumpe decât pot cumpăra prin acest program. Iar întrebarea este ce va oferi Prima casă în viitor", a declarat pentru Imopedia.ro Jaroslaw Sliwka.

Însă, indiferent de schimbările care vor fi aduse programului Prima casă, directorul Credit Zone crede că este foarte important ca românii care vor să-şi cumpere o locuinţă să apeleze la serviciile brokerilor imobiliari.

 „Un broker îi poate arăta clientului atât beneficiile, dar şi riscurile unui împrumut. Poţi găsi oferte diferite, poţi primi mai multe puncte de vedere în ceea ce priveşte situaţia ta şi, în cele din urmă, un ofiţer de credite îţi poate analiza variantele şi te poate sprijini de-a lungul întregului proces.

În final, clientul decide care este cea mai bună ofertă, însă cu ajutorul ofiţerului de credite, cu sprijinul consilierului său financiar. Acesta poate urmări evoluţia pieţei şi poate alege cea mai convenabilă variantă", subliniază Sliwka.

Jaroslaw Sliwka a precizat că şi în Polonia există un program asemănător cu Prima casă, iar dorinţele polonezilor sunt cam aceleaşi cu ale noastre. Mai exact, oamenii încearcă să-şi cumpere prima sau a doua casă.

Însă, spune directorul Credit Zone, varianta poloneză a programului Prima casă este mai apropiată de clienţii care vor să plătească rate mai mici.

 


Preluat de pe: http://www.capital.ro