Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Clujenii vor plati mai mult pentru depozitarea deseurilor menajere

Publicat in data: 16-07-2010

 

 Începând de astăzi, deşeurile clujenilor nu mai pot fi deversate în vechea groapă de gunoi de la Pata Rât.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj avea obligaţia să realizeze un nou centru de depozitare ecologic, care să respecte normativele europene, dar se află doar la stadiul de avizare a proiectului. Ca soluţie alternativă, autorităţile locale au cerut operatorului de salubritate Salprest Rampă să amenajeze un depozit temporar. Decizia ar putea duce la creşterea taxelor pe care le plătesc clujenii pentru depozitarea gunoiului menajer.

 

Lipsa unui centru ecologic pentru depozitarea deşeurilor obligă administraţia locală să găsească soluţii alternative. Numai că, din acest motiv, clujenii se vor vedea nevoiţi să plătească mai mult pentru depozitarea deşeurilor menajere. “Noi investim circa 200.000 de euro pentru amenajarea celor trei platforme pe care vor putea fi deversate deşeurile în următorul an. Asta înseamnă că nu vom avea de ales şi va trebui să majorăm şi taxele”, a explicat reprezentantul Salprest Rampă, Eugen Vereş.

 

 In prezent, fiecare clujean plăteşte o taxă lunară de 50 de bani pentru depozitarea deşeurilor menajere (aproximativ 18 lei pe metru cub de gunoi). “încă nu pot să spun cu cât anume se va majora această taxă. Rămâne de analizat, mai ales că ne vom vedea nevoiţi să folosim şi depozitul din Huedin pentru o anumită categorie de deşeuri. Avem contract şi acolo şi ne vom putea permite să transportăm o parte din deşeuri”, a spus Vereş.

 

Patronul Salprest Rampă a afirmat că deocamdată aceasta ar fi singura soluţie până când administraţia judeţeană va reuşi să-şi amenajeze propriul centru ecologic. “Cele trei platforme, care măsoară un total de circa 10.000 de metri pătraţi, pot face faţă depăzitării pentru o perioadă de circa un an”, a asigurat Vereş.

 

Intre timp, CJ face demersuri pentru obţinerea avizului de mediu în vederea amenajării noului centru ecologic de depozitare. “Incă nu s-a finalizat procedura pentru obţinerea avizului de mediu. Imediat ce obţinem acest aviz, putem da drumul la licitaţia de execuţie, pentru că avem disponibile fondurile necesare demarării acestui proiect”, a explicat vicepreşedintele administraţiei judeţene, Radu Bica. 

 

Acesta a precizat că proiectul noului centru ar putea demara din această toamnă, urmând ca pe parcurs să fie accesate şi fonduri europene pentru completarea investiţiei cu patru rampe de transfer.

 

 

Sursa: Ziuadecj.ro