Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Cel mai bogat indian si-a construit un palat in care nu poate locui

Publicat in data: 20-10-2011

 

Înălţată peste linia de orizont a Mumbaiului, noua locuinţă de 27 de etaje a celui mai bogat indian a devenit un simbol atât pentru înstărirea elitei de afaceri a ţării, cât şi pentru prăpastia ce se deschide între aceasta şi cei aflaţi la baza „lanţului trofic”.

 

Dar cu toată găteala clădirii, ceva pare totuşi să lipsească: însuşi Mukesh Ambani. Oameni apropiaţi industriaşului spun că el şi soţia îşi petrec timpul liber la noua proprietate, cunoscută sub numele de Antilia, dar nu rămân niciodată peste noapte aici.

 

Unul dintre invitaţii magnatului spune că locuinţa este divizată în zone private şi publice, cele din urmă fiind mai degrabă similare cu un hotel decât cu o casă de familie. Personalul locuinţei a fost educat de lanţul hotelier de lux Oberoi din India.

 

Proiectul, cu o suprafaţă de 37.161 mp, a fost descris în repetate rânduri ca „palatul vertical” sau ca „Taj Mahalul secolului 21, cuprinzând heliporturi, cinema şi etichete de miliarde de dolari.

 

Întreaga afacere a început să devină o sursă de nelinişti pentru Ambani, a cărui avere, estimată în acest an la 27 mld. dolari, l-a transformat în al nouălea cel mai bogat om de pe planetă.

 

Controversele au început încă dinainte de începerea construcţiei, când s-au deschis dispute pe tema achiziţiei terenlui de la o organizaţie de caritate musulmană.

 

Oameni apropiaţi familie au menţionat că un diplomat din SUA care a vizitat recent Mumbaiul a cerut să se întâlnească cu Ambani la inaugurarea noului proiect, dar ulterior a solicitat o schimbare de planuri când i s-a reamintit de controversele ce planează în jurul proprietăţii.

 

O alt motiv pentru care familia nu locuieşte în Antilia este acela că noul imobil a violat principiile „vastu shastra”, un paragraf important din designul tradiţional indian.

 

Sursa: Capital