Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Bermo Group preia Trustul CRE

Publicat in data: 19-10-2010

 

Pachetul majoritar al dezvoltatorului clujean a fost achiziţionat de o companie care s-a angajat să finalizeze ansamblul Bella Park din cartierul Bună Ziua.

 

Compania Bermo Group Arad a preluat pachetul majoritar din societatea Trustul Casa Real Estate (CRE) Cluj, unul dintre primii dezvoltatori care au demarat ansambluri în cartierul Bună Ziua, într-un an sărac în tranzacţii pe piaţa imobiliară. 

“De la sfârşitul acestei luni, Trustul CRE va avea un nou acţionar, dezvoltatorul imobiliar Bermo Group, un jucător important pe pieţele din Arad şi Braşov. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul şi garanţia Alpha Bank, prin primirea unei noi finanţări. Având un suflu nou atât din punct de vedere financiar, cât şi al know-how-ului şi experienţei noului acţionar, vom veni în perioada imediat următoare cu oferte noi”, a spus Zoltan Nagy, manager Trustul CRE. Bermo Group a preluat pachetul de acţiuni deţinut de Imotrust Arad, devenind astfel acţionar majoritar al Trustului CRE, alături de Zoltan Nagy şi de Diana Calfa. Bermo, dezvoltator de locuinţe pentru acelaşi segment de piaţă pe care îl ţinteşte Trustul CRE, va contribui la finalizarea cartierului Bella Park, au anunţat reprezentanţii societăţii clujene. 

Noul acţionar al Trustului CRE a finalizat cinci proiecte imobiliare cu 200 de unităţi locative în Arad şi pregăteşte proiecte rezidenţiale în Braşov. Trustul CRE are în lucru extinderea ansamblului Bella Park din Bună Ziua, una dintre principalele zone din Cluj unde s-au îndreptat constructorii şi dezvoltatorii de locuinţe în ultimii ani. Ansamblul are 90 de case şi apartamente. Dintre acestea, 50 sunt locuite, iar 72 au fost vândute. În construcţie se află 40 de locuinţe, pe şantierul Bella Park Extindere. Trustul CRE s-a format în 2004, fiind înfiinţat de societatea clujeană Telezimex împreună cu fondul de investiţii SEAF Trans Balkan România. Grupul mai include CRE Management şi Morphoza – Atelier de Interioare. În 2007, pachetul majoritar al Trustului CRE a fost preluat de Imotrust Arad. Trustul CRE a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 5,3 milioane de lei şi un profit net de 24.600 de lei, faţă de o pierdere de 830.000 de lei în 2008. 

La Cluj au avut loc în acest an puţine mişcări pe piaţa imobiliară. În vară, Judecătoria Cluj-Napoca a admis acţiunea omului de afaceri Valentin Nica şi a avocatei Ioana Gidro Stanca împotriva fratelui acesteia, Gheorghe Tudor Rădulescu. În urma sentinţei, Nica poate prelua partea lui Rădulescu din terenul pe care se află Băile Someşeni contra sumei de circa 600.000 de euro. Fratele avocatei nu a dorit să participe la proiectul de modernizare a băilor şi a cerut pentru teren un preţ de aproape trei ori mai mare decât cel oferit de investitori. “Din câte ştiu, există un termen de aşteptare după sentinţa definitivă. Eu cred că se va rezolva anul acesta chestiunea şi va fi făcută şi plata”, a spus Nica.

O tranzacţie finalizată a fost cea în care societatea băcăuană Dedeman a preluat 3,6 hectare din fosta platformă Tehnofrig, în zona gării, pentru un magazin de bricolaj. Tehnofrig deţinea 11,2 hectare, fostă zonă de producţie, dar a obţinut o hotărâre de consiliu local care aprobă Planul Urbanistic Zonal ce reglementează schimbarea destinaţiei în zonă de comerţ-servicii. “Cea mai recentă tranzacţie importantă este cea a Dedeman. Sunt foarte puţine realizate în acest an. Vom vedea mai multe în lunile următoare, când vor fi tot mai multe vânzări «forţate» din cauza situaţiei din piaţă”, crede Adrian Crivii, manager al companiei de evaluare Darian. 


Negocieri de criză

În derulare sunt discuţiile pentru achiziţia unui teren pe platforma Ruttrans de pe Calea Baciului, pentru un magazin Lidl, iar grupul BauMax urmează să preia o suprafaţă din fosta IRA pentru o nouă unitate, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. Discrepanţele dintre bugetele cumpărătorilor şi aşteptările proprietarilor duc în multe cazuri la eşuarea negocierilor. “Am vrut să vindem terenul de pe Calea Turzii (5.000 mp, n. red.), dar nu ne-am înţeles la preţ cu cei cu care negociam. Am cerut 1,8 milioane de euro, dar ni s-a oferit doar 1,3 milioane. În aceste condiţii, am hotărât să dezvoltăm noi, e mai avantajos”, a explicat Daniel Dumitraş, asociat în societatea Coratim. 

 

Sursa: ziuadecj.ro