Localitatea: Cluj Napoca, Cartier: Centru, Strada: Ion Ratiu

De vanzare Restaurant (ID 2612)
Caracteristici
Detalii spatiu
RESTAURANT - Bistro La Criza
Date tehnice:
Suprafata : 110mp, în cf. 102mp
Sala de servire 65mp, bucatarie 27, anexe 18 (spalatorie, grup sanitar, depozit)
Capacitate maxima 50 locuri (la masa)
Front cu vitrina la strada: 18ml
Nr.toalete : 3 (2 oaspeti, 1 personal)
Nr.dus : 1 (personal)
Intrari: 3 (1 oaspeti, 1 bucatarie, 1 dinspre hostel)
Descriere scurta:
Restaurant functional, deschis in februarie 2010, clienti formati in scurta perioada, datorita abordarii lor, calitatii serviciilor si a mancarurilor servite. Restaurantul are specific international cu ’’tendinte’’ usoare ardelenesti.
Spatiul si restaurantul, organizarea, dotarile corespund cerintelor sanitar-veterinare, normelor sanepid precum si normelor HACCP.
Dotari existente:
Toate dotarile din spatiu sunt optionale (bucatarie, spalatorie, sala de servire si bar)
Dotarile bucatariei: aragaz, cuptor, friteuse, sistem exhaustare, cuptor pizza, frigidere, congelatoare, mese inox, masa pizza, chiuvete, mobilier.
Dotarile spalatoriei : chiuveta inox, sisteme de rafturi fixe.
Dotari sala vanzare-bar: mese, scaune, bar, rafturi bar, dulap, tv, sistem audio, sistem de schimbare aer (introducere-1 ventilator+incalzire si evacuare- 2 ventilatoare), frigidere bar – mai putin cele contractate de furnizorii de bere si Pepsi – decoratiuni plante.
Aceste dotari au pret separat si constituie obiectul unui alt contract.
Regim juridic:
CF separat, liber de sarcini, fara ipoteca, proprietar: societate comerciala.
Spatiul a fost cumparat pe baza L550/2002 de Consiliul Local Cluj in februarie 2008.
Interdictia de vanzare de 3 ani cf legii s-a ridicat in februarie 2011.
Pret de vanzare propus :
Spatiu:210.000 EUR (pretul este net, nu are incarcare de TVA)
Superoferta de sarbatori : 190.000 EUR
Dotari: 10.000 EUR (toate dotarile uzuale, fara lucrurile personale)
Suport calcul pt investitii:
In conditiile actuale de piata imobiliara sunt acceptate urmatoarele variante de calcul:
a/recuperare investitii pe baza de chirii in termen de 120 luni – in zonele centrale sau flux mare 140 luni. Chiria oferita pt spatiu (de mai multe persoane) a fost de 2000 EUR.
2000EURx140luni=280.000EUR sau pt previziuni mai slabe 1500EURx140luni=210.000EUR
b/recuperare investitii pe baza de pret/mp: in centru se ia in calcul preturi intre valori de 2000-4000EUR/mp in functie de zona si flux. Daca luam val minima (care nu reflecta zona si fluxul) atunci
2000EURx110mp=220.000EUR
Pentru ofertare s-a luat in calcul valoarea minima dintre acestea.
In cazul functionarii restaurantului in regim propriu (ca si afacere de familie) evident ca recuperarea investitiilor se face intr-o perioada mult mai redusa.
In acest termen si inainte de date economice, prefatez ca orice afacere de acest tip are nevoie de minim 1 an sau chiar 1.1/2 ani pentru consacrare, pt pozitionarea pe piata, pentru a se face “auzit”. Astfel in conditiile “grele” de piata am avut rezultate care ne duce la concluzia ca investitia se poate recupera intre 5 si maxim 7 ani!!!


